Elektrische bakfiets kopen

Een elektrische bakfiets kopen kan een uitkomst zijn wanneer je je kinderen elke ochtend naar school brengt, maar niet met de auto door de drukke spits wilt rijden. Of wanneer je in het centrum van een grote stad woont en regelmatig veel spullen moet vervoeren. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom een elektrische bakfiets voor jou een ideaal vervoersmiddel kan zijn. Bekijk het assortiment of lees onderaan de pagina verder hoe jij de perfecte bakfiets vindt!

Bekijk het assortiment

Kiezen van de juiste elektrische bakfiets

Je hebt misschien al gemerkt dat er enorm veel verschillende soorten bakfietsen op de markt zijn. Logisch dat het lastig is om de juiste keuze te maken. Het is belangrijk om op een aantal punten te letten bij de keuze voor een elektrische bakfiets. Wil je een bakfiets met twee- of drie wielen? Welke trapondersteuning is wenselijk? En voor je medepassagiers of waardevolle spullen, welke bakken en accessoires kies je?

Kies je voor een tweewieler of driewieler?

Bakfietsen zijn er in tweewielers of driewielers. Er zitten grote verschillen tussen deze twee opties. De tweewieler is het meest populair. De reden hiervan is dat deze comfortabeler is voor kinderen die in de bakfiets zitten, ze worden namelijk minder door elkaar geschud. Als bestuurder van de fiets is het prettiger omdat de tweewieler smaller is, lichter fietst en minder beweegt. Toch heeft een driewieler ook z’n voordelen. Je kunt er namelijk meer kinderen in vervoeren en daarnaast is de driewieler handiger wanneer je de standaard gaat inklappen, wat bij de tweewieler soms lastig is.

Type trapondersteuning

De trapondersteuning is misschien wel het beste onderdeel van je elektrische bakfiets. Je fietst alsof je altijd een duwtje in je rug krijgt. Berg op, berg af, het is voor jou allemaal geen uitdaging meer, heerlijk toch?! Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste trapondersteuning? Wanneer je veel gebruik maakt van je bakfiets voor lange afstand, heuvels en andere uitdagingen is het verstandig om te kiezen voor een motor met meer vermogen, bijvoorbeeld 240 Watt.

Type bak en accessoires

In principe geldt: hoe lager de bak, hoe prettiger voor de kinderen om in te stappen. Je kunt ook kiezen uit verschillende materialen voor de bak. De kwaliteit van het materiaal is onder andere bepalend voor de hoeveelheid onder die de bak nodig heeft. Daarnaast zijn er ook accessoires te verkrijgen zoals, gordels, regenbescherming en extra zitplaatsen. Je kunt er zelf voor kiezen om een walk-assist aan te schaffen, waarmee je makkelijk met de bakfiets aan de hand kunt lopen.

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Ieder jaar wordt er getest welke elektrische bakfiets het beste is. Vooral omdat er ieder jaar nieuwe merken/modellen op de markt komen, is een dergelijke test handig om te gebruiken bij de keuze van jouw bakfiets. Volgens de test is de beste elektrische bakfiets de Lovens Explorer 65 Automatic. Deze bakfiets krijgt volgens de test een 8,4 als cijfer. Naast het mooie uiterlijk van de fiets, heeft hij een krachtige ondersteuning, geruisloze motor, en duidelijke display. Ook de merken Carqon, Gazelle, Dolly Bikes, Cangoo en Babboe komen goed uit de test.

Kies een elektrische bakfiets die bij jou past

Nu je weet wat er allemaal komt kijken bij de keuze van een bakfiets met trapondersteuning, weet je waar je op moet letten bij de aanschaf. Het belangrijkste is natuurlijk dat je een bakfiets kiest die bij jou past. Vergelijk hiervoor verschillende bakfietsen en laat je goed informeren. Wie weet race jij binnenkort met je gloednieuwe bakfiets de hele stad door!