Stadsfiets voor dames kopen

Een stadsfiets dames koop je misschien maar een keer in je hele leven. Daarom wil je er altijd zeker van kunnen zijn dat het model erg prettig fietst, goed bij je persoonlijke smaak past en geschikt is voor het budget dat je in gedachten hebt. Door het gigantische aanbod dat er tegenwoordig te verkrijgen is op de markt, is het volkomen normaal dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maak je je daar vanaf nu geen zorgen meer over. Je leest hier alles wat je moet weten over een stadsfiets dames.

Bekijk het assortiment

Let altijd op het juiste framemaat als je kiest voor een dames stadsfiets

Wist je dat de framemaat van de stadsfiets bepaalt of de fiets geschikt voor je is en dus prettig fietst? De maat van het frame fiets varieert van 51 centimeter tot en met 61 centimeter, waarbij maat 54 en maat 55 de meest gangbare zijn voor vrouwen. De maat wordt bepaald door van de lengte van de zitbuis en het frame wordt gemeten vanaf het middelpunt van de trapas tot de bovenzijde van de buis. Hierbij kun je uitgaan van de volgende maatvoering:

  • 1.65 – 1.78 m : Framemaat 54
  • 1.73 – 1.85 m : Framemaat 55

Fiets met extra ondersteuning door te kiezen voor een elektrische stadsfiets dames

Het kan zomaar zo zijn dat je op dit moment op zoek bent naar een fiets met extra ondersteuning. Wellicht wil je een fijne stadsfiets die je voor het werk kunt gebruiken of waar je langere ritten in het weekend mee kunt maken. Door te kiezen voor een stijlvolle elektrische stadsfiets dames, weet je altijd zeker dat je lange afstanden fietst, zonder daar veel energie voor te gebruiken. De bouwkwaliteit van een elektrische fiets is beter dan ooit en vandaag de dag gaat ook de accu steeds langer mee. Bovendien wordt de accu steeds beter geïntegreerd in het ontwerp van de fiets. Koop je een elektrische fiets, dan krijg je daar ook een reserve-accu bij, zodat je niet onverwachts ergens hoeft te stranden met een lege accu.

Kies uit verschillende stijlen, zoals een stadsfiets dames retro

Een stadsfiets dames met versnellingen is tegenwoordig in tal van soorten stijlen te verkrijgen. Kies bijvoorbeeld voor retro dames stadsfiets, deze zijn tegenwoordig enorm populair. De retro modellen hebben een minimalistisch frame, grote wielen en worden uitgevoerd in een pastelkleur.

Sportievelingen kiezen voor een sportieve stadsfiets dames

Een sportieve stadsfiets dames is een erg gewilde keuze onder sportievelingen. Deze klassieke racefiets vond haar herintroductie in steden zoals Berlijn en New York en is vandaag de dag ook niet meer weg te slaan uit het Nederlandse straatbeeld. Je herkent een racefiets aan het slanke design en de dunnen banden, waardoor het model gemaakt is voor het maken van snelheid. Dit is een ideaal model voor in de stad, want je bent flexibeler dan ooit.

Genoeg keuze, maar welk model past bij jou?