Een transportfiets voor dames kopen

Als je zoekt naar een nieuwe en degelijke fiets om te gebruiken naar werk, naar de sportschool of om de kids mee te vervoeren naar de opvang of naar school, dan is de kans erg groot dat je oog valt op een transportfiets. Ga je een transportfiets dames kopen, dan valt het meteen op dat er vandaag de dag enorm veel keuze is. Zie je op dit moment door de bomen het bos niet meer, dan is het verstandig om even terug te gaan naar de basis en na te denken over het ontwerp van de fiets. Je leest hier tal van handige tips die het zoeken naar de perfecte transportfiets net even wat makkelijker maken.

Bekijk het assortiment

Het design van een dames transportfiets

Gelukkig hoef je over het ontwerp van een transportfiets niet lang na te denken. Je herkent een transportfiets voor dames namelijk altijd meteen aan het strakke, solide en praktische design. Een transportfiets wordt ook wel een omafiets genoemd, heeft bredere banden en is voorzien van een handige bagagedrager en een rekje op de voorkant. Hierdoor plaats je makkelijk een kratje op dit rek, dat ruimte biedt aan boodschappen of je laptoptas. Door dit aangename fietscomfort, is een transportfiets een van de meest gewilde modellen op de Nederlandse markt geworden.

Kies uit een dames transportfiets in verschillende soorten kleuren

Als het aankomt op de kleur van de transportfiets voor dames, zijn de mogelijkheden vandaag de dag vrijwel eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor een tijdloos model in het zwart, een rustige tint als je gaat voor een pastelkleur of ga juist voor een opvallende en felle kleur. Voor iedere smaak is er dus gelukkig meer dan genoeg keuze. Ook is een transportfiets in tal van prijsklassen te bestellen.

Welke framemaat is nodig voor een dames transportfiets?

Ook al ziet het ontwerp van de transportfiets er fantastisch uit, het belangrijkste is natuurlijk dat de transportfiets fijn fietst. Daarom is het erg belangrijk om naar de framemaat te kijken. De meest gangbare maten zijn:

  • 155 – 160 cm – transportfiets dames 28 inch – framemaat 48 / 49 cm
  • 161 – 165 cm – transportfiets dames 28 inch – framemaat 50 / 51 cm
  • 166 – 170 cm – transportfiets dames 28 inch – framemaat 53 / 54 cm

Naar wat voor stijl transportfiets gaat je voorkeur uit?

Nu je een goed beeld hebt gekregen van de punten waar je op moet letten, is het tijd om na te denken over de stijl waar je voorkeur naar uit gaat. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over de kleur van de wielen? Moet het frame uit zijn gebracht in een matte kleur of een glanzende kleur? En zoek je naar een transportfiets met handremmen of een achteruittrap rem? Het zijn slechts enkele kenmerken van de transportfietsen waar je rekening mee kunt houden.