Koop jouw nieuwe herenfiets nu online

Ben je op zoek naar een mooie, nieuwe herenfiets? Het is dan misschien verleidelijk om voor een stoere mountainbike te gaan. Of gaat je voorkeur in eerste instantie uit naar een trendy heren transportfiets? Er is een ruim aanbod aan fietsen voor heren beschikbaar, ook online. We begrijpen dan ook dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Bedenk in ieder geval voordat je tot een aankoop overgaat eerst waarvoor je jouw nieuwe fiets wilt gaan gebruiken.

Bekijk het assortiment

Herenfiets kopen: maak de juiste keuze

Als je overtuigd bent dat je een nieuwe fiets wilt gaan kopen, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Vaak kan je nadat je jouw nieuwe fiets eenmaal in gebruik hebt genomen de aankoop niet zomaar ongedaan te maken. Als jij online een nieuwe heren fiets gaat kopen, is het soms verstandig om de fiets eerst in de winkel te bekijken en een proefrondje te maken.

Waar let je op als je een nieuwe fiets gaat kopen?

Als je een nieuwe heren fiets gaat kopen, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Zoals de bandenmaat, deze kan variëren van 26 inch tot 29 inch. Dit heeft uiteindelijk ook invloed op de hoogte van het frame. Daarnaast zijn er bij heren fietsen veel verschillen qua model in verband met de stang. En ga je voor een terugtraprem of gaat je voorkeur uit naar handremmen?

Ook is het aantal versnellingen mogelijk essentieel. Als jij regelmatig kinderen achterop of in een kinderzitje meeneemt, is het prettig om te kunnen schakelen tussen verschillende versnellingen. Traditionele fietsen kunnen wel tot acht of veertien versnellingen hebben, bij sportfietsen kan dit aantal zelfs oplopen tot meer dan twintig.

Kies een herenfiets die bij jou past

Een stadsfiets is prettig als je jouw fiets vaak gebruikt en korte afstanden aflegt. Ga je met jouw nieuwe aanwinst vooral boodschappen doen? Dan is een een transportfiets voor heren natuurlijk een uitkomst, hiermee vervoer je gemakkelijk al jouw producten of alles wat jij nodig hebt tijdens werktijd.

Heb je regelmatig werkafspraken in het centrum van een drukke stad? Dan is het bijvoorbeeld handig om een vouwfiets aan te schaffen. Deze fiets neem je gemakkelijk mee in de trein of vervoer je eenvoudig in de achterbak van jouw auto. Bedenk wel dat een vouwfiets kleiner van formaat is en dus niet altijd geschikt is voor langere mannen. Daarnaast valt de bandenmaat klein uit waardoor je meer trapbewegingen moet maken om dezelfde afstand af te leggen.

Een racefiets of mountainbike voor sportieve ritjes

Sportieve mannen zijn mogelijk op zoek naar een racefiets of een mountainbike. Deze fietsen lenen zich natuurlijk perfect voor sportieve ritjes met vrienden op zondagochtend of een avontuurlijke rit door een heuvelachtig gebied tijdens jouw vakantie. Ook zijn sportieve heren fietsen uitermate geschikt voor snel en gezond woon- werkvervoer.

Ga met een elektrische fiets naar je werk

Wil jij files ontwijken, snel op jouw werk en afspraken verschijnen maar vind je het niet fijn om bezweet te arriveren? Dan is een elektrische herenfiets waarschijnlijk een goede keuze. Met een e-bike leg je eenvoudig langere afstanden af, zonder dat je hier enorm veel inspanning voor hoeft te leveren. Houd wel rekening met de positie van de accu en laat je goed informeren over de accuduur.

Elektrische fietsen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo bestaan er ook elektrische vouwfietsen en elektrische mountainbikes. Bekijk alle herenfietsen in onze webshop en kies de fiets die bij jou past!