Welke elektrische herenfiets is het beste?

De juiste elektrische herenfiets is lastig te bepalen, aangezien iedereen zijn eigen wensen heeft. Bij de traditionele tweewieler moest je al rekening houden met verschillende hoogtes en opties. Bij een elektrische fiets zijn er nóg meer opties, waardoor de zoektocht naar het juiste exemplaar uitdagend kan zijn. Wij helpen jou bij die zoektocht!

Bekijk het assortiment

Waar moet je op letten bij een elektrische herenfiets?

Elektrische fietsen worden steeds populairder, omdat een fiets met elektrische aandrijving vele voordelen met zich meebrengt. Ook voor elektrische herenfietsen geldt dat de populariteit steeds meer toeneemt. Met een elektrische herenfiets kun je snel van A naar B, terwijl jij je steentje bijdraagt aan het milieu! Om zelf de beste elektrische herenfiets te ontdekken, is het verstandig om op bepaalde onderdelen goed te letten.

Een elektrische fiets is niet een alledaagse aankoop, die je zomaar even doet. Deze tweewielers kunnen een forse investering zijn, waar je langdurig van kan genieten. Daarom is het verstandig om direct het juiste exemplaar uit te kiezen, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Een elektrische fiets bestaat uit enorm veel verschillende onderdelen, maar niet elk onderdeel is even belangrijk als een ander. Hieronder bespreken we daarom de belangrijkste onderdelen van de elektrische fiets, om te zorgen dat je fietservaring zo optimaal mogelijk is!

Elektrisch herenfiets middenmotor

Zo kan de motor van een elektrische herenfiets op verschillende posities op de fiets gemonteerd zijn. Er zijn elektrische fietsen die voor- of achterop een elektrische motor hebben, maar een elektrische fiets met middenmotor is ook een veel voorkomende optie. Deze optie is tevens de meest populaire optie, omdat het fietsen hierdoor het meest natuurlijk aanvoelt. In plaats dat je de ondersteuning zeer duidelijk voelt, ervaar je met een middenmotor dat je zelf een stuk krachtiger bent.

De meest krachtige opties zijn de midden- en achtermotor. Dit daarom zeer geschikt voor fietsers die graag te vinden zijn in heuvelachtig terrein. Het voordeel van een voorwielmotor is dat deze variant vaak een stuk goedkoper is. Daarnaast voelen de pedalen bij een voorwielmotor ook een stuk lichter aan.

Bandenmaten elektrische fiets heren

De juiste bandenmaat kun je ontdekken door je eigen lichaamsgrootte. Samen met de juiste framemaat, kun je hierdoor de perfecte fiets voor jou vinden. Over het algemeen hebben gewone fietsen dezelfde bandenmaat als elektrische fietsen. Hierbij kun je de huidige fiets als referentiekader nemen, maar ook het raadplegen van een specialist kan zorgen dat je over de juiste elektrische fiets zal beschikken. Comfort is natuurlijk van groot belang bij het fietsen, waarbij de betreffende fietsmaten van grote invloed kunnen zijn.

De accu van de herenfiets elektrisch

Voor elke gebruiker van elektrische herenfietsen is de accu ook een belangrijk punt. De accu bepaalt op welke snelheid je voor een bepaalde tijd kunt fietsen en welke afstand je kunt bereiken. Er zijn accu’s van 250 tot 750 wattuur, waarbij de exemplaren rond de 250 eerder geschikt zijn voor korte afstanden. Indien je de fiets voornamelijk gebruikt voor korte afstanden in de stad, dan is deze accu perfect. Een voorbeeld van zo’n fiets zou de elektrische vouwfiets kunnen zijn. De exemplaren met meer watturen zijn geschikt voor langere afstanden.

Ongeacht hoeveel wattuur je accu heeft, het blijft belangrijk om goed te zorgen voor je accu. Vaak wordt de vergelijking met de telefoon gemaakt, die je ook regelmatig moet opladen. Wanneer je voor de eerste keer de accu gaat opladen, dan is het raadzaam om de accu volledig op te laden. Daarnaast is het verstandig om de accu niet volledig leeg te rijden, maar tijdig op te laden. Door deze handelingen kan de levensduur van de accu verlengd worden!