Elektrische transportfiets voor heren kopen

Net zoals bij de standaard fietsen, heeft iedere e-bike zijn eigen functie. Zo kun je een elektrische stadsfiets kopen, maar bijvoorbeeld ook een elektrische vouwfiets of bakfiets. Een populaire categorie is de elektrische heren transportfiets. De benaming van deze e-bike verklapt het eigenlijk al, deze fiets is geschikt voor het vervoeren van spullen. Bekijk het assortiment en vind de perfecte elektrische heren transportfiets voor jou!

Bekijk het assortiment

Wanneer is een elektrische transportfiets heren geschikt voor mij?

Wanneer je regelmatig met de fiets naar de supermarkt gaat, kan een elektrische transportfiets voor heel wat verlichting zorgen. Je hoeft de tas met boodschappen niet meer aan jouw stuur te hangen tijdens het fietsen, een transportfiets is namelijk voorzien van dragers aan de voor- en achterkant. Zo hoef je niet meer rekening te houden met het gewicht van jouw boodschappen. Doe jouw boodschappen bijvoorbeeld in een krat en plaats deze op de voordrager. Zorg wel dat het krat stevig vast zit en dus niet kan wegglijden, zet hem bijvoorbeeld vast met een aantal tie-wraps. Heb je nog iets over wat er niet bij past? Plaats het op de drager aan de achterkant, die in de meeste gevallen is voorzien van snelbinders.

De transport e-bike is ook erg geschikt voor mensen die op de fiets naar hun school of werk gaan. Gebruik hem bijvoorbeeld voor het vervoeren van jouw tas met boeken of laptoptas. Zo hoef je niets mee te dragen op jouw rug.

Een heren transportfiets draagt daarnaast bij aan een beter milieu. Je hoeft niet meer met de auto en kunt ook nog eens gemakkelijker parkeren.

Tips voor het kopen van een e-bike transportfiets heren

Bij het kopen van een transport e-bike is het verstandig om op een aantal punten te letten. Wij helpen jou graag op weg bij het vinden van de perfecte elektrische heren transportfiets.

Frame

Wil je jouw elektrische transportfiets ook gebruiken voor sportieve ritjes? Krijg je veel te maken met heuvels? Wij raden dan een variant aan met een aluminium frame, dit maakt de fiets namelijk een stuk lichter. Zo is hij wendbaarder en fiets je gemakkelijker een heuvel op. Wanneer je alleen maar van A naar B fietst op rechte stukken, kun je ook gerust voor een zwaarder frame kiezen.

Kijk ook naar de framemaat:

  • Framemaat 46 is geschikt voor mensen met een lengte van 160cm of kleiner
  • Framemaat 49 is geschikt voor mensen tussen de 160 en 170cm
  • Framemaat 54 is geschikt voor mensen tussen de 170 en 185cm
  • Framemaat 59 is geschikt voor mensen die langer zijn dan 185cm

Versnellingen

De versnellingen kunnen invloed hebben op het verbruik van de accu. Indien je jouw elektrische transportfiets in de stad gebruikt, zal je vaker stil staan. Denk bijvoorbeeld aan stoplichten en het drukke verkeer. Je moet dan optrekken vanuit stilstand, in dit geval heb je het meeste baat bij een e-bike met veel versnellingen. Helemaal wanneer jouw elektrische transportfiets zwaarbeladen is. Op die manier kun je gemakkelijker weg fietsen, dit zal het verbruik van de accu verminderen. Wanneer je lange afstanden fietst zonder vaak te stoppen, kun je ook gerust kiezen voor een exemplaar met minder versnellingen.

Middenmotor

Wij raden aan om een transport e-bike te kopen met middenmotor. Deze exemplaren zorgen voor een zorgeloos ritje naar jouw school of werk. Dankzij de middenmotor kom je gemakkelijk steile bruggen op en fiets je moeiteloos over bijvoorbeeld kronkelpaden. De wegligging is optimaal en je geniet van maximale wendbaarheid.

Welke band heb je nodig voor jouw elektrische transportfiets?

Een transportfiets beschikt altijd over een 28 inch band. Wil je de band van jouw elektrische transportfiets vervangen? Je kunt de juiste maat herkennen aan de benamingen 47-622 of 28×1.75.

Accessoires voor jouw elektrische transportfiets heren

Een elektrische transportfiets wordt standaard geleverd met een voordrager. Wil je jouw exemplaar uitbreiden? Online kun je handige accessoires kopen voor jouw transport e-bike.

Bagagedrager

Zoals je al eerder op deze pagina kon lezen, beschikken sommige transportfietsen over een drager aan de achterkant, die is voorzien van snelbinders. Heeft jouw exemplaar dit niet? Online kun je een losse bagagedrager kopen, je kunt zelfs kiezen voor een mand of krat die je op de achterkant kan bevestigen. Zo kun je nog meer meedragen.

Krathoes

Wij hoeven je vast niet uit te leggen dat het in Nederland nog wel eens kan waaien en regenen. Dit is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor de spullen die je meedraagt op jouw transportfiets. Een krathoes is de oplossing! Deze hoes beschermt de spullen in jouw krat tegen nattigheid en vuil, bovendien kan er niets meer wegwaaien.